top of page

Cosmetische acupunctuur is een combinatie van facelift technieken en de klassieke acupunctuur. Het is een subtiele verjonging die het gelaat jaren laat verjongen op een veilige en natuurlijke manier, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en collageen aangemaakt. Na een behandelserie een gezonde uitstraling in het gelaat zien terwijl uw eigen gezichtsexpressie behouden blijft. 

Door het vergroten van de innerlijke vitaliteit, komt de innerlijke schoonheid ook naar buiten.

Resultaten van cosmetische acupunctuur

Na de eerste behandeling ziet men over het algemeen een verbetering in de uitstraling en in de huidconditie; het resultaat van een verbeterde Qi en bloedcirculatie naar het gezicht. Na 7 behandelingen zijn de diepere lijnen minder en u ziet er meer uitgerust uit.  Rimpels beginnen te vervagen en de huid wordt strakker.

Cosmetische acupunctuur verhelpt verouderingsverschijnselen zoals rimpels, het hangen van oogleden, wallen onder de ogen, donkere kringen onder de ogen en onderkinnen, maar ook littekens, pigment vlekken, bloedvinnetjes etc.

De nadruk ligt op het verjongen van het gelaat, het verbeteren van de collageenproductie en de bevochtiging en de doorbloeding van de huid. Het verouderingsproces wordt tegengegaan en u zult er na een behandelserie “frisser” uitzien en uw eigen gezichtsexpressie blijft behouden! 


Behandelingen

Cosmetische acupunctuur is een effectieve, niet chirurgische behandeling om de verschijnselen van de beginnende ouderdom te verminderen. 

Gemiddeld zijn 10-12 behandelingen nodig, vanaf de zevende behandeling is blijvend resultaat al zichtbaar. Voor het beste resultaat vinden de eerste zes behandelingen in drie achtereenvolgende weken plaats. Dat betekent twee behandelingen per week in de eerste drie weken en zes achtereenvolgende weekbehandelingen. Vervolgens wordt aanbevolen om 2-4 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen. 

Individuele resultaten zullen verschillen, maar met reguliere onderhoudsbehandelingen zullen de resultaten drie tot vijf jaar blijven. Het spreekt voor zich dat uw levenswijze een zwaarwegende invloed heeft op de huid. Met name roken, veel alcoholgebruik en overvloedig zonnebaden zonder voldoende bescherming zijn zeer nadelig voor de huid en kunnen de effecten tenietdoen.

Cosmetisch acupunctuur, een eeuwenoud techniek

Deze vorm van acupunctuur werd al gebruikt in de periode van het Chinese rijk tijdens de Sung Dynastie en was voorbehouden aan hofdames en concubines van de keizer. Het raakte in de middeleeuwen in onbruik omdat het keizerrijk in verval raakte. Gebaseerd op eeuwenoude technieken en verder ontwikkeld door o.a. twee bekende acupuncturisten Virginia Doran en Dr. Ping Zhang, worden veel modellen en beroemdheden in New Yorkse praktijken behandeld. 

Contra-indicaties:hoge bloeddruk, migraine, hemofilie, zwangerschap, verkoudheid, griep, allergische reacties m.n. silicone, laser- en botoxbehandelingen binnen 6 maanden.

Zie ook: Annita Poorthuis

Natuurlijke schoonheid
Gezichtsschuim
Glimlachend in de spiegel

Annita Poorthuis, ruim 15 jaar ervaring met cosmetische acupunctuur

 

Erkend door zorgverzekeraars

Zonder verwijzing van uw huisarts

Behandelingen gaan niet van uw eigen risico af

Geschikt voor alle leeftijden

Persoonlijke aandacht en zorg

bottom of page