top of page

Ooracupunctuur

De Westerse ooracupunctuur (auriculo therapie) is een reflextherapie waarbij het lichaam, de organen en orgaansystemen van het gehele lichaam weerspiegelt. In China blijken vaak dezelfde punten te worden gebruikt, echter is auriculo therapie meer wetenschappelijk onderbouwd. Lees verder...

Elektro-acupunctuur

Met behulp van een apparaat wordt gebruik gemaakt van elektrische stroom op de naalden. Vooral bij neurologische aandoeningen wordt dit toegepast om een extra stimulans op een acupunctuurpunt te zetten. De naalden worden via snoertjes met een apparaat verbonden en de frequentie kan hoog of laag worden ingesteld. Een voordeel van de elektro-acupunctuur is dat de mate van stimulatie van een acupunctuurpunt erg fijn en precies afgestemd kan worden.

 

Kruidengeneeskunde (fytotherapie)

Naast acupunctuur zijn kruiden ook een onderdeel van Traditional Chinese Medicine (TCM). Een aantal klachten kan beter en effectiever worden behandeld met kruiden: bijvoorbeeld het lichaam sterker maken, obstructies in het lichaam opheffen of slijmvorming verminderen. Naast Chinese kruiden worden ook westerse kruiden ingezet waarbij de werking uitgebreid is onderzocht. Deze kruiden worden ingekocht bij de Natuurapotheek.

 

Moxa

Warmte is een belangrijke therapie om Koude te verdrijven. Met moxa, gemaakt van het kruid Artemisia Vulgaris, wordt de acupunctuurnaald of een deel van het lichaam verwarmd. Naast het echte kruid wordt in de praktijk ook gebruik gemaakt van een moxalamp. Deze elektrische lamp werkt als een weldadige infrarode straling en is geurloos (in tegenstelling tot de echte moxa).

 

Cupping

Dit is een methode waarbij een glazen kop (cup) wordt aangebracht op de huid. Door het glas kortstondig te verwarmen ontstaat een vacuümkracht. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid verbeterd en blokkades van de meridianen opgeheven. Cupping wordt vaak toegepast bij rug- en schouderklachten en bij massages.

 

Massage

Bij Praktijk Poorthuis wordt klassieke massage gegeven voor pijnlijke spieren. Deze klachten kunnen van signalen zijn van overbelasting van het lichaam. Zolang Qi (energie) vrij door het lichaam kan stromen blijven we gezond en ervaren we geen pijnklachten.  

De klassieke- en ontspanningsmassage worden gecombineerd met etherische oliën, warmte en cuppen. Lees verder...

Westerse en Chinese geneeskunde sluiten elkaar niet uit, zij kunnen juiste een goede combinatie met elkaar vormen.

Acupunctuur in Enschede en Uden | Annita Poorthuis #huidklachten #herstel Long-Covid #hooikoorts #cosmetisch #littekens #botox #rimpels #pijnklachten #acufacial  | Veghel Den Bosch Mill Hengelo Oldenzaal (Overijssel en Brabant)
Acupunctuur in Enschede en Uden | Annita Poorthuis #huidklachten #herstel Long-Covid #hooikoorts #cosmetisch #littekens #botox #rimpels #pijnklachten #acufacial  | Veghel Den Bosch Mill Hengelo Oldenzaal (Overijssel en Brabant) dr. Tan kruiden
Acupunctuur in Enschede en Uden | Annita Poorthuis #huidklachten #herstel Long-Covid #hooikoorts #cosmetisch #littekens #botox #rimpels #pijnklachten #acufacial  | Veghel Den Bosch Mill Hengelo Oldenzaal (Overijssel en Brabant)
bottom of page