top of page
foto new Annita 2.jpg

Acupunctuur

Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn en ziektes als gevolg. Onder normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans makkelijk terug in evenwicht brengen. In een situatie van ziekte is het lichaam echter niet in staat het evenwicht te herstellen. Acupunctuur kan daarbij helpen. Door het zetten van naalden het gebruik van moxa en cups kan een acupuncturist verstoringen beïnvloeden en harmoniseren.

Westerse en Chinese geneeskunde sluiten elkaar niet uit, zij kunnen juiste een goede combinatie met elkaar vormen.

 

Zorgzaam - Deskundig -  Betrokken - Ervaren - Aandacht

Acupunctuur

In het Westen kennen we acupunctuur vanaf de jaren 70, in China wordt deze geneeskunde al eeuwenlang gebruikt. Acupunctuur gaat uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam en is in principe bij elke aandoening toepasbaar. Acupunctuur is een mooie aanvulling op de reguliere westerse geneeskunde. Zeker bij klachten die niet door de westerse geneeskunde effectief te genezen zijn. Deze klachten worden dan chronisch. Acupunctuur is juist bij uitstek geschikt ter behandeling van chronische (pijn) klachten.

 

Het kan bij een zeer groot aantal klachten worden toegepast en kent weinig tot geen bijwerkingen. Verder helpt acupunctuur de fitheid, natuurlijke weerstand en pijngrens te verhogen en de levenslust te prikkelen. Daarmee heeft acupunctuur dus ook een preventieve werking.

Meridianen

In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen. Meridianen zijn ingewikkelde netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid. De Qi, Bloed en Lichaamsvloeistoffen horen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam.

bottom of page