top of page
Wetenschapper die Microscoop gebruikt

EMB test
(Energetische Morfologische Bloedtest)

Leren leven met je klachten?
 
Vaak heb je al langere tijd last van (vage) klachten en lukt het maar niet om te achterhalen wat hier de oorzaak van is? Soms geeft de specialist aan dat je hiermee moet leren leven.
Voel je je niet helemaal fit? Heb je last van je darmen? Ben je uit balans of wil je weten of je een tekort hebt, zoals vitaminen en mineralen? Dan kan een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) test kan je verder helpen!!

EMB test wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar

 

Zorgzaam - Deskundig -  Betrokken - Ervaren - Aandacht

Vage of onduidelijke klachten?

Vaak heb je al langere tijd last van (vage) klachten en lukt het maar niet om te achterhalen wat hier de oorzaak van is? Soms geeft de specialist aan dat je hiermee moet leren leven.
Voel je je niet helemaal fit? Heb je last van je darmen? Ben je uit balans of wil je weten of je een tekort hebt, zoals vitaminen en mineralen? Dan kan acupunctuur of een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) test kan je verder helpen!!

Deze test brengt mogelijke oorzaken van deze klachten aan het licht. Met een EMB test worden blokkades, tekorten en verstoringen in het lichaam ontdekt. Door de uitkomsten van deze test te analyseren en te koppelen aan jouw gezondheidsklachten, kan een persoonlijk (orthomoleculair) voedings- en suppletieadvies opgesteld worden en kan je effectief aan de slag met jouw gezondheid.

 
Wat is een Energetisch Morfologische Bloedtest?

Door onze bloedvaten stoomt bloed met ontzettend waardevolle lading dagelijks maar liefst 7000 keer rond. Zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen worden vervoerd van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Bloed is niet alleen belangrijk voor transport, maar is ook temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem.
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen natuurlijk al enorm veel aan het licht brengen, zoals bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties. De EMB test is een aanvulling hierop (géén vervanging hiervan) en kan op een alternatieve manier nog zóveel meer informatie geven!

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er worden aangetoond met de EMB test?

 • Vrije radicaal belastin

 • Leverbelasting

 • Darmverstoring (bijv. disblans in darmflora)

 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak reden van darmklachten)

 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.

 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)

 • Vitamine tekort (denk aan tekort vitamine D of B, etc.)

 • Mineralentekort  (denk aan tekort aan magnesium of zink, etc.)

 • Spoorelementenpanel (denk aan tekort aan jodium of koper, etc.)

 • Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)

 • Virale belasting (virus)

 • Bacteriële belasting

 • Geopatische stress (straling van WIFI en zendmasten)

 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier / insulineresistentie)


Doel van de EMB Bloedtest
Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag kunnen liggen aan klachten, zodat deze klachten effectief aangepakt kunnen worden met een persoonlijk voedings- en suppletieadvies.
 

Behandeling
Tijdens de afspraak wordt een intake gedaan en met een handige (hele kleine) prikpen worden een aantal druppels bloed afgenomen uit de top van je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Over het algemeen is binnen 2 à 3 weken de uitslag bij mij bekend. Op basis van deze uitslag maak ik een passend (voedings- en suppletie-)advies.
Een EMB bloedstest kan ook een waardevolle aanvulling zijn op jouw (huidige) behandeltraject bij mij. Want nu kan ik je precies vertellen of je eventuele vitaminen en mineralen tekort komt, of er zich parasieten of bacteriën in je darm bevinden of andere toxische belastingen of dat stresswaarden te hoog zijn. Hier kan ik mijn behandeling op inrichten, zodat jij je snel weer fit en gezond voelt!
 

Tarieven en vergoedingen
De kosten voor de bloedtest bedragen € 85,- excl, 21% BTW **
De bloedtest zelf (materiaal en inkoop) 17,50 excl, 21% BTW **
Consult voor intake en uitslag EMB (2x 45 min) € 160,- incl.

Consult met de bloedafname en het bespreken van jouw vragenlijst/klachten etc. (30 minuten)

Totaal pakket EMB:  €265,-.​

 
**De bloedtest wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar
**Bij extra voedingsadvies kan het voorkomen dat ik nog een los bedrag van 25/35 euro naast de bloedtest zelf declareer, in verband met de uitwerktijd of een langer consult (kan wel vergoed worden bij de zorgverzekeraar, valt in de basisverzekering).


Disclaimer
De adviezen die worden gegeven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er een regulier normale waarde zijn, terwijl deze EMB test een deficiëntie aangeeft. EMB test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging of verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen naar aanleiding van de EMB bloedtest vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen
’.

bottom of page