Bent u aanvullend verzekerd dan zullen de meeste zorgverzekeraars uw behandeling voor klassieke acupunctuur 50%-100% vergoeden. Raadpleeg voor de exacte vergoeding van een behandeling uw zorgverzekeraar. Consulten voor alternatieve zorg gaan niet ten koste van uw eigen risico.

Zie verzekeraars, Wie vergoedt wat..

Beroepsverenigingen

Praktijk Poorthuis is aangesloten bij de register RBCZ en de Natuurgeneeskundig Werkerende Professionals (NWP). Hiermee bent u gewaarborgd van een vakkundige behandeling. Voor u als patiënt betekent dit dat consulten en behandelingen vergoed kunnen worden, afhankelijk van uw verzekeringspakket /voorwaarden.

De NWP is de oudste (70 jaar) beroepsvereniging van natuurgeneeskundige therapeuten in Nederland en wordt door veel zorgverzekeraars erkend. Om dit te bereiken stelt de NWP hoge kwaliteitseisen aan haar leden zoals een HBO opleiding, bijscholing en westers medische kennis.

De RBCZ is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert. Naast de registratie en certificatie biedt de RBCZ een onafhankelijke tuchtrecht.

NWP vergoeding acupunctuu
KAB klachtencommissie acupunctuur Enschede
RBCZ HBO register Praktijk Poorthuis Enschede