top of page

Doet het pijn?

De acupunctuurnaalden zijn zeer dun. Het prikken voelt aan als een heel klein speldenprikje. Als ze eenmaal in de huid zitten voelt u er niets meer van. Soms wordt een soort schokje ervaren, dit “Qi”-gevoel geeft aan dat de juiste plek wordt geraakt.

 

Zijn de naalden steriel?

De naalden zijn steriel verpakt en worden na gebruik weggegooid in een speciaal daarvoor bestemde container.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is helemaal afhankelijk van de aandoening. Er zijn patiënten die na een behandeling al verbetering merken. Maar de meeste patiënten merken binnen 6-8 behandelingen een goede verbetering. Bij mensen met chronische klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

 

Wordt de behandeling vergoed?

Bent u aanvullend verzekerd dan zullen de meeste zorgverzekeraars uw behandeling (deels) vergoeden. Raadpleeg voor de exacte vergoeding van een behandeling uw zorgverzekeraar.

 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig tenzij dit in uw polisvoorwaarden is opgenomen.

Moet ik bij een acupunctuurbehandeling stoppen met de normale medicatie?

Nee. Het is absoluut af te raden om te stoppen met medicijnen zonder overleg met de behandelende arts/specialist. Het gebruik ervan betekent ook geen belemmering van de acupunctuurbehandeling.

 

Hoe weet u of u bij een gekwalificeerde acupuncturist bent?

Als de acupuncturist/therapeut bij een beroepsvereniging (NWP, NVA, Zhong) is aangesloten kunt u ervan uitgaan dat de therapeut goed is opgeleid (HBO opleiding) en over een gedegen westers paramedische opleiding beschikt.

Tevens is de therapeut verplicht jaarlijks bijscholingen te volgen om zijn vakkennis bij te behouden.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op. 

Acupunctuur in Enschede en Uden | Annita Poorthuis #huidklachten #herstel Long-Covid #hooikoorts #cosmetisch #littekens #botox #rimpels #pijnklachten #acufacial  | Veghel Den Bosch Mill Hengelo Oldenzaal (Overijssel en Brabant)
Acupunctuur allergie | Enschede Uden | Praktijk Poorthuis #naturalbeauty #cosmetics #acupunctuur #acufacial #notox
Acupunctuur in Enschede en Uden | Annita Poorthuis #huidklachten #herstel Long-Covid #hooikoorts #cosmetisch #littekens #botox #rimpels #pijnklachten #acufacial  | Veghel Den Bosch Mill Hengelo Oldenzaal (Overijssel en Brabant)
bottom of page